10 perces fánk recept

A 10 perces fánk recept rendkívül egyszerű, hiszen nem kell dagasztani, keleszteni, ezáltal nagyon gyorsan is elkészíthető. Bögrés variációnál pedig még a méregetést is megspóroljuk. Számos módon variálható, ízesíthető. Remekül díszíthető, akárcsak a kürtöskalács.

Egyszerű 10 perces fánk recept

Hozzávalók:

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.

  • 2 púpos bögre liszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű), vagy egy tejföl és egy joghurt
  • 2-3 evőkanál cukor

A rendkívül gyors fánk elkészítése lépésről – lépésre:

  1. Először a hozzávalókat összekeverjük. Viszonylag ragadós tészta lesz belőle.
  2. Majd egy evőkanál segítségével bő, nem teljesen forró olajba szaggatjuk.
  3. Ha elegendő helyet hagyunk a fánkocskák között, azok magától megfordulnak az olajban. Így egészen biztosan nem marad nyers a belseje.
  4. Porcukorral megszórva és ízletes házi lekvárral kínáljuk.

Mivel rendkívül gyorsan összeállítható, bármely alkalomra, vagy alkalom nélkül is elkészíthető, ha csak egy kis finom édességre vágynánk. Vagy meglepetés vendégek esetén is finom édességet kínálhatunk rövid időn belül és garantáltan nagy sikert aratunk vele. Számos módon variálhtó és ízesíthető. Akár egyszerűen porcukorral megszórva, akár sárgabarack lekvárral, vagy más egyéb házi készítésű lekvárral, esetleg mézzel csurgatva. De tölthetjük csokikrémmel, kínálhatjuk pudinggal is. Jó étvágyat hozzá!

Érdemes új variációkat is kipróbálni, a siker garantált!

https://www.zsuzsifinomsagai.hu/2015/01/10/10-perces-fank-de-tenyleg/

Vissza a kategória cikkeihez