Tartalomjegyzék
Az 5 perces fánk nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető. A fánk készítése a farsang közeledtével népszerűbb, pedig fánk egész évben készíthető. A fánkok nagy előnye, akárcsak a kürtöskalács esetén, hogy nagyon egyszerű, rendkívül jól variálható és dekorálható, bár a kelesztés miatt hosszabb idővel kell számolni.
5 perces fánk – recept
Hozzávalók:
- 10 ek liszt
- 150 g natúr joghurt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy darab egész tojás
- csipet só
5 perces fánk – elkészítése
- Az átszitált lisztet és a többi hozzávalót jó alaposan összekeverjük. A szitásától lesz szellős, könnyű a tészta, amitől jobban meg tud kelni.
- A tésztából kanál segítségével szaggatjuk a fánkot a felmelegített bő olajba. Vigyázat, ha forró az olaj megkapja a tészta külsejét, de a belseje nyers maradhat! Ne tegyük nagyon szorosan egymás mellé a fánkokat, mert sütés közben még növekednek.
- Az egyik oldalukat fedő alatt sütve, jobban átsül a tészta, a második oldal sütésénél már nem szükséges lefedni az olajat. Akkor jó, ha szép aranybarna.
Fánk sütőben is süthető
A fánk sütőben sütve annyiban egyszerűbb, hogy nem kell ott állni mellette folyamatosan, csak egyszer megforgatni őket.
Remek vendégváró, finom édesség, és bár farsangkor sűrűbben előkerül a receptje, de nem kell alkalom sem hozzá, hogy elkészítsük és biztos siker lesz!
A kész fánkokat porcukorral szórva tálaljuk, de tovább ízesíthető: házi készítésű lekvárral, finom termelői mézzel, kakaós krémmel, pudingokkal, az ízesítésnek csak a fantázia szab határt.
https://www.nosalty.hu/recept/villamgyors-fank-joghurttal
Vissza a kategória cikkeihez