5 perces fánk

Az 5 perces fánk nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető. A fánk készítése a farsang közeledtével népszerűbb, pedig fánk egész évben készíthető. A fánkok nagy előnye, akárcsak a kürtöskalács esetén, hogy nagyon egyszerű, rendkívül jól variálható és dekorálható, bár a kelesztés miatt hosszabb idővel kell számolni.

5 perces fánk – recept

Hozzávalók:

  • 10 ek liszt
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • egy darab egész tojás
  • csipet só

5 perces fánk – elkészítése

  1. Az átszitált lisztet és a többi hozzávalót jó alaposan összekeverjük. A szitásától lesz szellős, könnyű a tészta, amitől jobban meg tud kelni.
  2. A tésztából kanál segítségével szaggatjuk a fánkot a felmelegített bő olajba. Vigyázat, ha forró az olaj megkapja a tészta külsejét, de a belseje nyers maradhat! Ne tegyük nagyon szorosan egymás mellé a fánkokat, mert sütés közben még növekednek.
  3. Az egyik oldalukat fedő alatt sütve, jobban átsül a tészta, a második oldal sütésénél már nem szükséges lefedni az olajat. Akkor jó, ha szép aranybarna.

Fánk sütőben is süthető

A fánk sütőben sütve annyiban egyszerűbb, hogy nem kell ott állni mellette folyamatosan, csak egyszer megforgatni őket.

Remek vendégváró, finom édesség, és bár farsangkor sűrűbben előkerül a receptje, de nem kell alkalom sem hozzá, hogy elkészítsük és biztos siker lesz!

A kész fánkokat porcukorral szórva tálaljuk, de tovább ízesíthető: házi készítésű lekvárral, finom termelői mézzel, kakaós krémmel, pudingokkal, az ízesítésnek csak a fantázia szab határt.

https://www.nosalty.hu/recept/villamgyors-fank-joghurttal

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom