Bögrés fánk recept

Bögrés fánk recept többféle található, ami közös bennük, hogy gyorsan, könnyen elkészíthető, hiszen nincs szükség a hozzávalók pontos kimérésére. Nagy előnye még, hogy nem kell dagasztani, keleszteni, ezáltal nagyon gyorsan elkészíthető. Ráadásul pontosan az előbbiek miatt nemcsak a farsang idején, hanem akár az év bármely időszakában. Bár igaz ez a nagy fánk rajongók esetén is, hiszen őket a meleg sem tarthatja vissza a kelesztéstől és a hosszadalmasabb munkafolyamatoktól.

Egyszerű bögrés fánk recept

Hozzávalók:

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.

  • 2 púpos bögre liszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű), vagy egy tejföl és egy joghurt
  • 2-3 evőkanál cukor

A bögrés fánk elkészítése lépésről – lépésre:

  1. A hozzávalókat összekeverjük. Viszonylag ragadós tészta lesz belőle.
  2. Egy evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk.
  3. Ha elegendő helyet hagyunk a fánkocskák között, azok magától megfordulnak az olajban. Így egészen biztosan nem marad nyers a belseje.
  4. Porcukorral megszórva és ízletes házi lekvárral kínáljuk.

Mivel rendkívül gyorsan összeállítható, bármely alkalomra, vagy alkalom nélkül is elkészíthető, ha csak egy kis finom édességre vágynánk. Vagy meglepetés vendégek esetén is finom édességet kínálhatunk rövid időn belül és garantáltan nagy sikert aratunk vele. Kínálhatjuk egyszerűen porcukorral szórva. De rendkívül finom házi készítésű sárgabarack lekvárral, vagy rácsurgatott mézzel, pudinggal, csokikrémmel egyaránt. Számos módon ízesíthető és variálható, akárcsak a kürtöskalács. Nem lehet megunni!

Jó étvágyat hozzá!

http://anyakonyha.hu/10-perces-bogres-fank/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom