Tartalomjegyzék
A fánk recept gyors és könnyen elkészíthető variációit keressük, hogy ne kelljen órákat várni az ízletes, finom puha süteményre. Ennek a receptnek nagy előnye, hogy nem kell dagasztani, keleszteni, ezáltal tényleg nagyon gyorsan elkészíthető és még a hozzávalók kimérése sem vesz el sok időt. A fánk ráadásul rendkívül jól ízesíthető és dekorálható, akárcsak a kürtöskalács.
Fánk recept gyors elkészítési módja
Hozzávalók:
- 10 púpos evőkanál liszt
- 1 tojás
- 1 kk sütőpor
- kis doboz natúr joghurt, tejföl, vagy kefir
- 1-2 evőkanál vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
A fánk recept elkészítése gyorsan:
- A tojással össze kell keverni a sót, a vaníliás cukrot és a citrom héját.
- A – lehetőleg átszitált – lisztet el kell keverni a sütőporral és hozzáadni a tojásos keverékhez.
- Keverjük jól össze az összes hozzávalót, hogy összeálljon.
- Egy evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk a diónyira méretezett labdácskákat.
- Ha elegendő helyet hagyunk a fánkocskák között, azok magától megfordulnak az olajban. Így egészen biztosan nem marad nyers a belseje. 4-5 perc alatt meg is sül.
- Porcukorral megszórva és ízletes házi lekvárral kínáljuk.
Mivel rendkívül gyorsan összeállítható, bármely alkalomra, vagy alkalom nélkül is elkészíthető, ha csak egy kis finom édességre vágynánk. Vagy meglepetés vendégek esetén is finom édességet kínálhatunk rövid időn belül és garantáltan nagy sikert aratunk vele. Jó étvágyat hozzá!
Érdemes új variációkat is kipróbálni, a siker garantált!
https://recept1.hu/sutemeny-desszert-fagylalt/pillefank/
Vissza a kategória cikkeihez