Tartalomjegyzék
Fánk tej nélkül is készíthető, ebben az esetben azonban tejföl és/vagy joghurt szükséges a tésztájába. Bögrés variációban is készíthető, ennek nagy előnye, hogy nem kell a hozzávalók pontos kimérésével időt tölteni. Mivel csak sütőport adunk hozzá, így az időráfordítás sem olyan hosszadalmas, mint a hagyományos fánkok esetében, ahol a kelesztési idővel is számolni kell. Ráadásul az év bármely időszakában könnyedén elkészíthető, nemcsak télen a farsangi időszakban. Bár jellemzően akkor kerülnek elő a fánk receptek.
Fánk tej nélkül – recept
Hozzávalók:
- (A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre)
- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű), vagy egy tejföl és egy joghurt
- 2-3 evőkanál cukor
A fánkok elkészítése lépésről – lépésre:
- A hozzávalókat összekeverjük. Viszonylag ragadós tészta lesz belőle.
- Egy evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk.
- Ha elegendő helyet hagyunk a fánkocskák között, azok magától megfordulnak az olajban. Így egészen biztosan nem marad nyers a belseje.
- Porcukorral megszórva és ízletes házi lekvárral kínáljuk.
Mivel rendkívül gyorsan összeállítható, bármely alkalomra, vagy alkalom nélkül is elkészíthető, ha csak egy kis finom édességre vágynánk. Vagy meglepetés vendégek esetén is finom édességet kínálhatunk rövid időn belül és garantáltan nagy sikert aratunk vele.
Jó étvágyat hozzá!
https://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2017/01/szafi-free-amerikai-karika-fank.html
Címlapkép: Tejmentes fánk (forrás: https://degeszpocak.hu/tejmentes-tojasmentes-fank)
Vissza a kategória cikkeihez