Tartalomjegyzék
A gluténmentes pillefánk nevéhez illően rendkívül könnyű, finom édesség. Fánkot sokan nem szívesen állnak neki sütni, mert tartanak tőle, hogy a kelesztés miatt időigényes és bonyolult folyamat. Ennek a fánknak a nagy előnye, hogy nem kell dagasztani, keleszteni, ezáltal nagyon gyorsan elkészíthető. Így viszont – bár általában a fánk receptek főleg farsang idején kerülnek elő – egész évben könnyedén elkészíthető.
Gluténmentes pillefánk recept
Hozzávalók:
- 150 g rizsliszt
- 1 tojás
- 1 csomag Dr. Oetker gluténmentes sütőpor
- 150 g natúr, tejmentes joghurt (pl. kókusz joghurt)
- 2 ek eritritol
- 3-4 kk Szafi Reform vaníliás ízű eritritol
- 1 kk fahéj
- fél alma meghámozva, lereszelve
- hidegen sajtolt étolaj vagy kókuszolaj a kisütéshez
A pillefánk elkészítése lépésről – lépésre:
- A hozzávalókat kimérjük, az almát meghámozzuk és lereszeljük, és egy tálban jól összekeverjük. Kicsit hígabb, folyós tészta lesz belőle.
- Az olajat feltesszük melegedni (ne legyen túl forró, mert akkor nem fog a fánkok belseje megsülni). Bőven öntsünk a sütőedénybe, különben nem tudnak megfordulni.
- A galuska-állagú tésztából egy evőkanál segítségével gombócokat szaggatunk a forró olajba úgy, hogy ne érjenek össze. Ekkor tudnak majd megfordulni az olajban sütés közben.
- Ha kisültek, ízletes házi lekvárral és egyéb módon ízesíthetjük, kínáljuk.
Mivel rendkívül gyorsan összeállítható, bármely alkalomra, vagy alkalom nélkül is elkészíthető, ha csak egy kis finom édességre vágynánk. Vagy meglepetés vendégek esetén is finom édességet kínálhatunk rövid időn belül és garantáltan nagy sikert aratunk vele.
Jó étvágyat!
https://cookpad.com/hu/kereses/pille
Vissza a kategória cikkeihez