Tartalomjegyzék
Joghurtos fánk recept többféle található, ami közös bennük, hogy gyorsan, könnyen elkészíthető. Nagy előnye még, hogy nem kell dagasztani, keleszteni, ezáltal időt spórolunk. Bár a fánk receptek jellemzően a farsangi időszakban keresettek, ez a sütemény az év során bármikor könnyedén elkészíthető.
Joghurtos fánk recept
Hozzávalók:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.
- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű), vagy egy tejföl és egy joghurt
- 2-3 evőkanál cukor
A joghurtos fánkok elkészítése lépésről – lépésre:
- A hozzávalókat összekeverjük. Viszonylag ragadós tészta lesz belőle.
- Egy evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk.
- Ha elegendő helyet hagyunk a fánkocskák között, azok magától megfordulnak az olajban. Így egészen biztosan nem marad nyers a belseje.
- Porcukorral megszórva és ízletes házi lekvárral kínáljuk.
Mivel rendkívül gyorsan összeállítható, bármely alkalomra, vagy alkalom nélkül is elkészíthető, ha csak egy kis finom édességre vágynánk. Vagy meglepetés vendégek esetén is finom édességet kínálhatunk rövid időn belül és garantáltan nagy sikert aratunk vele. A fánkok esetében – akárcsak a kürtöskalácsnál – az az igazán jó, hogy bármivel tovább ízesíthető. Akár finom házi lekvárral, vagy termelői mézzel, pudinggal, csokikrémmel, igazán csak a fantáziánk szab határt.
Jó étvágyat hozzá!
https://eletforma.hu/receptek/konnyu-joghurt-fank-nem-csak-dietazoknak/
Vissza a kategória cikkeihez