Könnyű fánk recept

Az egészségtudatosság növekedésével a könnyű fánk recept és a diétás fánk recept is egyre keresettebb.  A hagyományos fánk recept igazi kalóriabomba, melynek sütőben sütött variációi kevésbé telítenek, de így sem tartozik a könnyed ételek közé.

A diétás fánk receptek között szerencsére sokféle található. A szénhidrátcsökkentett liszt és a cukor helyett édesítővel helyettesített hozzávalók már önmagában csökkentik a kalóriák számát.

Ez a könnyű fánk recept fahéjjal bolondítja meg a fánkot. A fahéjat kedvelők között arathat igazán nagy sikert:

Könnyű fánk – recept

Hozzávalók:

  • 1 bögre finomliszt
  • 1 bögre zabliszt, vagy hajdinaliszt
  • ¼ bögre eritriol
  • 2 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • ¼ tk szerecsendió
  • ½ tk fahéj
  • ½ bögre almaszósz
  • 1 bögre tej, vagy mandulatej
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1/2 tk só

Az egyszerű, lágy tésztájú fánkok elkészítése:

  1. Egy tálban először keverjük össze a száraz hozzávalókat, de az édesítő nélkül.
  2. A többi hozzávalót keverjük össze az édesítővel, majd ha jól összekevertük, öntsük hozzá folyamatos kevergetés mellett a lisztes keverékbe.
  3. Ezután jó alaposan dolgozzuk össze.
  4. Végül a tésztát kiolajozott amerikai fánk sütőformába (ha nincs muffin formába) kanalazzuk bele ¾ részig és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig süssük.
  5. Fánk máz segítségével tovább díszíthető.

Remek vendégváró, finom édesség, és bár farsangkor sűrűbben előkerül a receptje, de nem kell alkalom sem hozzá, hogy elkészítsük és biztos siker lesz! Ízesíthetjük egyszerűen porcukor szórattal, de kínálhatunk mellé házi készítésű sárgabarack lekvárt – vagy amit találunk otthon.

https://eletforma.hu/receptek/konnyu-joghurt-fank-nem-csak-dietazoknak/

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom