Tartalomjegyzék
Az egészségtudatosság növekedésével a könnyű fánk recept és a diétás fánk recept is egyre keresettebb. A hagyományos fánk recept igazi kalóriabomba, melynek sütőben sütött variációi kevésbé telítenek, de így sem tartozik a könnyed ételek közé.
A diétás fánk receptek között szerencsére sokféle található. A szénhidrátcsökkentett liszt és a cukor helyett édesítővel helyettesített hozzávalók már önmagában csökkentik a kalóriák számát.
Ez a könnyű fánk recept fahéjjal bolondítja meg a fánkot. A fahéjat kedvelők között arathat igazán nagy sikert:
Könnyű fánk – recept
Hozzávalók:
- 1 bögre finomliszt
- 1 bögre zabliszt, vagy hajdinaliszt
- ¼ bögre eritriol
- 2 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- ¼ tk szerecsendió
- ½ tk fahéj
- ½ bögre almaszósz
- 1 bögre tej, vagy mandulatej
- 1 tk vanília kivonat
- 1/2 tk só
Az egyszerű, lágy tésztájú fánkok elkészítése:
- Egy tálban először keverjük össze a száraz hozzávalókat, de az édesítő nélkül.
- A többi hozzávalót keverjük össze az édesítővel, majd ha jól összekevertük, öntsük hozzá folyamatos kevergetés mellett a lisztes keverékbe.
- Ezután jó alaposan dolgozzuk össze.
- Végül a tésztát kiolajozott amerikai fánk sütőformába (ha nincs muffin formába) kanalazzuk bele ¾ részig és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig süssük.
- Fánk máz segítségével tovább díszíthető.
Remek vendégváró, finom édesség, és bár farsangkor sűrűbben előkerül a receptje, de nem kell alkalom sem hozzá, hogy elkészítsük és biztos siker lesz! Ízesíthetjük egyszerűen porcukor szórattal, de kínálhatunk mellé házi készítésű sárgabarack lekvárt – vagy amit találunk otthon.
https://eletforma.hu/receptek/konnyu-joghurt-fank-nem-csak-dietazoknak/
Vissza a kategória cikkeihez