Minifánk recept

A minifánk receptek hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek. Az amerikai minifánk a hagyományos fánktól eltérően nem farsangkor, hanem inkább nyáron a strandokon elérhető finom édesség. De igazán nem kell a strandszezonig várni, ha enni szeretnénk. Íme egy egyszerűen elkészíthető minifánk recept.

Minifánk recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 8 dkg puha vaj
  • 2 ek sütőpor
  • 1 tojás
  • 5 ek méz
  • fél ek vanília kivonat
  • csipetnyi só
  • olaj a sütőforma kenéséhez

Minifánk recept – elkészítés

  1. A puha vajat habosra keverjük a cukorral.
  2. Az átszitált lisztben keverjük el a sütőport.
  3. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojást és a vanília kivonatot, a tejet és az átszitált lisztet.
  4. Keverjük addig, amíg teljesen csomómentes tésztát nem kapunk.
  5. Az elkészült tésztát töltsük habzsákba (ennek hiányában zacskóba, melynek az egyik sarkát levágjuk).
  6. Az előzőleg kiolajozott sütőformákat töltsük meg 2/3-ad részig a tésztával.
  7. Előmelegített sütőben süssük 10-12 percig, amíg aranybarna nem lesz.
  8. Az elkészült fánkocskákat hagyjuk kihűlni.

Ez a recept fánk sütő gépben is készíthető, ha nincs amerikai fánk sütőforma, akkor pedig muffin sütőben is süthető. Remek vendégváró, finom édesség, jó étvágyat hozzá!

A kész fánkokat porcukorral szórva tálaljuk. De akár tovább is ízesíthető: házi készítésű lekvárral – sárgabarack vagy szilvalekvárral -, finom termelői mézzel, mogyorókrémmel, juharsziruppal. A kész, kihűt fánk, máz segítségével is tovább díszíthető. Igazán csak a fantázia szab határt!

A minifánk receptek között pedig sós variációk is megtalálhatók, még nagyobb teret engedve a fantáziánknak:

https://www.tutireceptek.hu/sajtkremes-minifank

Vissza a kategória cikkeihez

error: Védett tartalom