Tartalomjegyzék
A minifánk receptek hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek. Az amerikai minifánk a hagyományos fánktól eltérően nem farsangkor, hanem inkább nyáron a strandokon elérhető finom édesség. De igazán nem kell a strandszezonig várni, ha enni szeretnénk. Íme egy egyszerűen elkészíthető minifánk recept.
Minifánk recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 8 dkg puha vaj
- 2 ek sütőpor
- 1 tojás
- 5 ek méz
- fél ek vanília kivonat
- csipetnyi só
- olaj a sütőforma kenéséhez
Minifánk recept – elkészítés
- A puha vajat habosra keverjük a cukorral.
- Az átszitált lisztben keverjük el a sütőport.
- A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojást és a vanília kivonatot, a tejet és az átszitált lisztet.
- Keverjük addig, amíg teljesen csomómentes tésztát nem kapunk.
- Az elkészült tésztát töltsük habzsákba (ennek hiányában zacskóba, melynek az egyik sarkát levágjuk).
- Az előzőleg kiolajozott sütőformákat töltsük meg 2/3-ad részig a tésztával.
- Előmelegített sütőben süssük 10-12 percig, amíg aranybarna nem lesz.
- Az elkészült fánkocskákat hagyjuk kihűlni.
Ez a recept fánk sütő gépben is készíthető, ha nincs amerikai fánk sütőforma, akkor pedig muffin sütőben is süthető. Remek vendégváró, finom édesség, jó étvágyat hozzá!
A kész fánkokat porcukorral szórva tálaljuk. De akár tovább is ízesíthető: házi készítésű lekvárral – sárgabarack vagy szilvalekvárral -, finom termelői mézzel, mogyorókrémmel, juharsziruppal. A kész, kihűt fánk, máz segítségével is tovább díszíthető. Igazán csak a fantázia szab határt!
A minifánk receptek között pedig sós variációk is megtalálhatók, még nagyobb teret engedve a fantáziánknak:
https://www.tutireceptek.hu/sajtkremes-minifank
Vissza a kategória cikkeihez