Tartalomjegyzék
A pillefánk nevéhez illően rendkívül könnyű, finom édesség. Bár a fánkokkal kapcsolatban pontosan nem a gyorsaság és az egyszerűség jut eszünkbe, ha nekiállunk elkészítheni. Jellemzően a fánk receptek inkább farsang idején kerülnek előtérbe. Ennek a receptnek nagy előnye, hogy nem kell dagasztani, keleszteni, ezáltal nagyon gyorsan elkészíthető. Bögrés variációnál pedig még a méregetést is megspóroljuk. Így egész évben, bármikor elkészíthető.
Pillefánk recept
Hozzávalók:
- (A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre)
- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű), vagy egy tejföl és egy joghurt
- 2-3 evőkanál cukor
A pillefánk elkészítése lépésről – lépésre:
- A hozzávalókat egyszerűen összekeverjük. Ne ijedjünk meg, de viszonylag ragadós tészta lesz belőle.
- Egy evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk.
- Ha elegendő helyet hagyunk a fánkocskák között, azok magától megfordulnak az olajban. Így egészen biztosan nem marad nyers a belseje.
- Porcukorral megszórva és ízletes házi lekvárral kínáljuk.
Mivel rendkívül gyorsan összeállítható, bármely alkalomra, vagy alkalom nélkül is elkészíthető, ha csak egy kis finom édességre vágynánk. Vagy meglepetés vendégek esetén is finom édességet kínálhatunk rövid időn belül és garantáltan nagy sikert aratunk vele. Jó étvágyat!
A fánk fajták rendkívül sokfélék, szinte csak a fantázia szab határt a belül töltött, kívül mázas fánkoknak:
- amerikai fánk,
- berliner fánk,
- bismark fánk,
- csöröge (vagy forgács) fánk,
- csokis fánk,
- egérke fánk,
- ekler (eclair) fánk,
- farsangi fánk,
- lekváros fánk,
- rózsafánk,
- szalagos fánk,
- virág fánk
Érdemes új variációkat is kipróbálni, a siker garantált!
https://recept1.hu/sutemeny-desszert-fagylalt/pillefank/
Vissza a kategória cikkeihez