A túrós fánk recept, mint a legtöbb fánk recept leginkább farsang környékén keresett, pedig fánk egész évben bátran készíthető. Nagy előnye, hogy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető finomság.  

Túrós fánk recept

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg túró
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3-5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 tk szódabikarbóna, vagy sütőpor
  • egy csipet só

Túrós fánk – elkészítés

  1. Az átszitált liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát.
  2. A túrót alaposan össze kell törni és a lisztes keverékhez adni.
  3. Ehhez hozzá kell adni a tojást, a cukrot, a tejfölt és alaposan összekeverni. 
  4. Az olajat fel kell melegíteni és ebbe egy kanál segítségével bele kell szaggatni a túrós fánkokat. Vigyázat, ha forró az olaj megkapja a tészta külsejét, de a belseje nyers maradhat! Ne tegyük nagyon szorosan egymás mellé a fánkokat, mert sütés közben még növekednek.
  5. Az egyik oldalukat fedő alatt sütve, jobban átsül a tészta, a második oldal sütésénél már nem szükséges lefedni az olajat. Akkor jó, ha szép aranybarna.

Túrós fánk recept – sütőben sütéshez

Túrós fánk recept van sütőben sütéshez is többféle, pl. https://receptneked.hu/nagyi-receptjei/tepsiben-sult-turos-fank/.  A fánk sütőben sütve annyiban egyszerűbb, hogy nem kell ott állni mellette folyamatosan, és a lakás sem lesz olajszagú.

Remek vendégváró, finom édesség, és bár farsangkor sűrűbben előkerül a receptje, de nem kell alkalom sem hozzá, hogy elkészítsük és biztos siker lesz!

A kész fánkokat porcukorral szórva tálaljuk, de tovább ízesíthető: házi készítésű lekvárral, finom termelői mézzel, az ízesítésnek csak a fantázia szab határt.

https://femina.hu/recept/turofank-recept/

Vissza a kategória cikkeihez