Tartalomjegyzék
A túrós fánk recept, mint a legtöbb fánk recept leginkább farsang környékén keresett, pedig fánk egész évben bátran egyszerűen készíthető. Ennek a receptnek nagy előnye, hogy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető finomság.
Túrós fánk recept
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg túró
- 1 kis doboz tejföl
- 3-5 dkg cukor
- 2 tojás
- 1 tk szódabikarbóna, vagy sütőpor
- egy csipet só
Túrós fánk – elkészítése
- Az átszitált liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát.
- A túrót alaposan össze kell törni és a lisztes keverékhez adni.
- Ehhez hozzá kell adni a tojást, a cukrot, a tejfölt és alaposan összekeverni.
- Az olajat fel kell melegíteni és ebbe egy kanál segítségével bele kell szaggatni a túrós fánkokat. Vigyázat, ha forró az olaj megkapja a tészta külsejét, de a belseje nyers maradhat! Ne tegyük nagyon szorosan egymás mellé a fánkokat, mert sütés közben még növekednek.
- Az egyik oldalukat fedő alatt sütve, jobban átsül a tészta, a második oldal sütésénél már nem szükséges lefedni az olajat. Akkor jó, ha szép aranybarna.
Túrós fánk recept – sütőben sütéshez
Túrós fánk recept van sütőben sütéshez is többféle, pl. https://receptneked.hu/nagyi-receptjei/tepsiben-sult-turos-fank/. A fánk sütőben sütve annyiban egyszerűbb, hogy nem kell ott állni mellette folyamatosan, és a lakás sem lesz olajszagú.
Remek vendégváró, finom édesség, és bár farsangkor sűrűbben előkerül a receptje, de nem kell alkalom sem hozzá, hogy elkészítsük és biztos siker lesz!
A kész fánkokat porcukorral szórva tálaljuk, de tovább ízesíthető: házi készítésű lekvárral, finom termelői mézzel, az ízesítésnek csak a fantázia szab határt.
https://femina.hu/recept/turofank-recept/
Vissza a kategória cikkeihez